150 de copii și tineri din Rădești  au participat la activitățile CENTRULUI DE ACTIITĂȚI RECREATIVE LA SAT

150 de copii și tineri din Rădești  au participat la activitățile CENTRULUI DE ACTIITĂȚI RECREATIVE LA SAT

  ASOCIAȚIA RĂDEȘTEANCA a organizat proiectul CENTRUL DE ACTIVITĂȚI RECREATIVE LA SAT, care se încheie zilele acestea, însă va pune în continuare la dispoziție dotările din acest proiect tinerilor din sat, dar și copiilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Rădești.

Proiectul CENTRUL DE ACTIVITĂȚI RECREATIVE LA SAT este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Proiectul CENTRUL DE ACTIVITĂȚI RECREATIVE LA SAT a presupus implicarea copiilor și tinerilor în activități care să îi scotă pe tinerii din sat din fața televizoarelor și a telefoanelor. In acest centru copiii au invățat să joace șah, remi, tenis de masă, s-au intrecut în ștafete amuzante, au jucat oină și fotbal. Talentul este incurajat prin desene pe asfalt, pictură, quilling, dans. Creativitatea le-a fost stimulată de patratele Tangram, puzzle-uri, piese lego. Pentru că în această perioadă primăria a dat in folosință terenul de sport, am jucat fotbal atât între noi, cât și cu tinerii din localitățile vecine. La solicitarea copiilor și a profesorului de educație fizică, am achiziționat și materiale pentru desfășurarea unor antrenamente de fotbal precum ale profesioniștilor.

 

Grupul țintă al proiectului a fost reprezentat de 150 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rădești și tinerii din zonă, care și-au dezvoltat abilități cognitive și sociale: lucrul în echipă, competitivitatea, integrarea în grup, tehnici de învățare.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este  cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

 

 

[declarație coordonator proiect] Președinte Porumb Cătălin Nicolae

.

Niciun comentariu

Adaugă un comentariu