Despre noi

Cum a început

Asociația Rădeșteanca a fuzionat devenind o entitate caritabilă care susține întreg fenomenul folcloric din zona de nord-est a Galațiului. Nucleul de inspirație al acestei mișcări ong-istice își are sursa de energie în mica localitate Radesti.

Ne mândrim cu faptul că oferim copiilor de vârste mici și mijlocii ocazia de a rămâne în contact cu rădăcinile tradiționale și culturale ale zonei lor de proveniență. Îi ajutăm să se integreze într-un mediu educativ, activ și plin de cultură.

Încurajăm participarea la festivalurile folclorice unde grupul folcloric Rădeșteanca se bucură de o prezență constantă. În anul 2018 am primit o finanțare cu fonduri europene prin Programul național de dezvoltare rurală “Dotarea ansamblului folcloric Rădeșteanca”.

Proiecte importante

În cadrul proiectului am achiziționat 40 de costume populare specifice zonei Radestiului, în valoare de 68.000 RON, sisteme de sonorizare în valoare de 12.000 RON și alte echipamente sau instrumente muzicale cum ar fi cimpoaie și fluiere.

Principalul obiectiv al Asociației Rădeșteanca este asocierea în scopul desfășurării de activități pentru promovarea și dezvoltarea durabilă a comunităților la nivel local, regional, național și internațional.

Câteva dintre activitățile care vor face posibile principalele obiective pe care ni le-am propus sunt reprezentate de acțiuni de atragere a fondurilor și finanțărilor, organizarea și găzduirea conferințelor, festivalurilor, concursurilor, crearea de oportunități pentru accesul mai facil al persoanelor fără ocupație pe piața forței de muncă.

Contribuie și tu la păstrarea tradiției și culturii!